Kerttervezés


Kerttervezés

Egy kert létrejöttéhez három munkafolyamat épül egymásra, tervezés, kivitelezés és fenntartás. Ezen szakaszok egymás nélkül nem nyernek értelmet, hiszen egymásra hatást gyakorolnak. Tájépítész, kertészmérnök és kertész kollégáink bár külön-külön végzik munkájukat, mégis együtt formálják a kertet egésszé.

A gondosan elkészített tervből valódi alkotás csak hosszú évek után válhat, hiszen az átadás pillanatában még nincs kész a kert, esetenként hosszú idő és sok-sok gondozás szükséges ahhoz, hogy teljes pompáját megmutathassa.

A kertépítészeti terv egy olyan dokumentum, amelynek alapján a megrendelő képet kap az elképzelt kertjéről, a kivitelezőt pedig utasításokkal látja el a kert megépítéséhez. A tervező a megrendelő elképzelései alapján, szakmai indokokkal alátámasztva készíti a terveket. A kertterv megalkotása tehát számos döntés sorozata, melyhez nagyszámú megszerzett tudás, jogszabályismeret, gyakorlati tapasztalat, kreativitás szükséges. A kerttervező munkája nem áll meg a megjelölt tervezési határokon belül, hiszen sokszor a környék, a táj is formálódik tevékenységének hatására.

Tapasztalt kollégáink bevonásával teljes körű kerttervezést vállalunk, koncepciótervektől az engedélyezési terveken át a kiviteli tervek elkészítéséig. Legyen az akár közintézmény, irodaház, társasház, villakert, modern vagy történeti kert, több hektáros park vagy tetőterasz, kollégáink kiemelkedő szaktudással készítik el a megrendelő számára a megfelelő terveket.